Ontinyent impulsa l’Escola de Pares i Mares amb un nou format

Font: Ontinyent.es
info a la web

S’organitzen activitats independents d’entrada lliure i gratuïta amb la intervenció de psicòlegs i especialistes.
La regidoria d’educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, amb la col·laboració del Gabinet Psicopedagògic Municipal, ha organitzat una nova edició de l’Escola de Pares i Mares, en la que es tracta d’impulsar esta activitat dotant-la d’un nou format.

Es tracta d’una iniciativa amb la que es pretén formar als pares per fer més fàcil la relació amb els fills, i orientar-los en les tècniques o eines més adequades per a cada problema o situació, que enguany comptarà amb jornades independents amb entrada lliure i gratuïta, que comptaran amb la intervenció de psicòlegs i especialistes en diverses matèries.

Segons explicava el regidor d’educació, Óscar Borrell, “els objectius van a ser els mateixos que en les anteriors edicions, però amb activitats distribuïdes per tota la població en diferents col·legis i centres per a que tots els pares tinguen a l’abast poder assistir. Els temes responen a la demanda que ens havien transmès els pares i mares i a més hem obert l’escola de pares a la col·laboració d’entitats i associacions com la Universitat de València o Anima, el que resulta molt enriquidor”, explicava.

El Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que “les velles premisses ja no serveixen, les mares i pares necessiten suport de cara als canvis que estem vivint i hem de treballar per recolzar-los cada volta més i millor”, assenyalava.

D’aquesta manera, hui dilluns tenia lloc la xerrada “Dificultats d’aprenentatge. Com detectar-les” al Col·legi Carmelo Ripoll, comptant amb els especialistes en audició, visió, psicologia i logopèdia del grup Integra 4. Més endavant, i de la mà d’altres psicòlegs i especialistes, s’abordaran temes com “que faig amb les rabietes”, “tècniques d’estudi, com podem ajudar?”, “menja bé el meu fill?”, “tinc un pre-adolescent a casa”, “un malalt de càncer a la família, desmuntant mites”, o “educar con co-razón en la família”. Aquesta última xerrada serà impartida per l’escriptor i conferenciant José Mª Toro, autor de diversos llibres sobre educació emocional.

Totes les activitats tindran entrada lliure i gratuïta, i cadascuna tindrà lloc també en un espai diferent, la biblioteca de Sant Josep, l’edifici del Campus Universitari, els instituts Pou Clar i Jaume I, el col·legi Sant Josep o el Teatre Echegaray, “per tal de descentralitzar l’escola de pares i mares i que aquesta arribe a tots els llocs“, explicava el regidor.  Per tal de convidar a la participació, el departament d’Educació ha repartit entre els estudiants de la ciutat fins a 5.000 fulls informatius amb informació detallada de cada activitat, a més de repartir-se cartelleria als centres.

Jaime Peris, ha recordat que “potenciar l’escola de pares és un dels reptes del Govern d’Ontinyent en matèria educativa, al marc d’una programació que comença amb els Espais Familiars, altra actuació promoguda per l’Ajuntament per a mares i pares de 0 a 3 anys i que continua en l’Escola de Pares i Mares fins  que els alumnes acaben l'ESO”.

Peris i Borrell explicaven que l’escola de pares i mares es un programa que pretén estar al dia en el continu debat obert sobre l'educació entre els pares, professors, alumnes, pedagogs i institució, buscant solucions als canvis que du a l’educació l’època que estem vivint. “Des de l'Ajuntament volem que Ontinyent seguisca avançant com a Ciutat Educadora, perquè pensem que es l'hora de les mares i pares, és l'hora de l'Educació”, concloïen.

Comentaris

  1. Find out how 1,000's of individuals like YOU are making a LIVING by staying home and are fulfilling their dreams right NOW.
    GET FREE ACCESS INSTANLY

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador