La UPPCA i la regidoria de Sanitat d'Ontinyent consciencien amb cartells sobre els riscos del tabac

Elaborats a partir dels guanyadors del concurs escolar, commemoren així el Dia Mundial Sense Tabac.
Cada any moren 6 milions de persones al món per causa directa del tabaquisme i el 80% dels casos són evitables.
Resultat d'imatges de Ontinyent
31/05/2017
Ontinyent s'ha sumat al Dia mundial sense tabac de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb una exposició de cartells en tots els centres sanitaris. La iniciativa s'inclou en el projecte “Ontinyent sense fum” impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent en coordinació amb la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat.
Cada any moren 6 milions de persones al món per causa directa del tabaquisme i el 80% dels casos són evitables, “un problema de primera magnitud contra el que s’ha de lluitar des de tots els àmbits, també el local. Per això vam posar en marxa el projecte Ontinyent sense Fum, de manera coordinada amb la regidoria d’Educació i la Unitat de Prevenció de Conductes Adictives de la Mancomunitat de Municipis, i amb el suport de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària, l’Associació de Medicina Rural i General i el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, al que agraïm la seua participació en esta exposició”, manifestava la regidora de Sanitat, Matilde Francés. El projecte forma part de l’estratègia a seguir dins l’última fase d’adhesió de la ciutat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, una entitat impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat, per tal de promoure la salut d’acord a les directrius de la OMS.
Així, “Ontinyent sense fum”, ve inclou des de la seua posada en marxa l’any passat diferents accions formatives, preventives o de deshabituació, als que hui s’afig una exposició de cartells elaborats a partir dels guanyadors d’un concurs que ver organitzant la UPCCA. Loreto Belda, tècnica de la UPCCA de la Mancomunitat ha explicat que a través del concurs “venim treballant en els centres educatius aspectes de sensibilització entres els i les joves, que elaboren continguts imaginatius a partir dels quals reflexionen i fan reflexionar sobre les conseqüències del tabaquisme”. Segons explica Belda, les enquestes realitzades als centres de secundària mostren que al voltant del 17% dels estudiants en esta fase educativa ha fumat tabac i la majoria dels que en fumen a diari han tastat també el cànnabis.
Tant des de l’Ajuntament com des de la UPCCA s’ha destacat l’interès d’estendre les accions de “Ontinyent sense fum” a altres àmbits a més de l’educatiu, com en aquest cas al sanitari, i també a altres com el de l’oci o l’hosteleria “per tal de seguir avançant en la sensibilització d’un problema que la OMS qualifica d’amenaça per al desenvolupament, que ocasiona un terç de la mortalitat prematura per malalties no transmissibles en tot el mon, incloent les malalties cardiovasculars, el càncer i la malaltia pulmonar obstructiva crònica”, recordaven.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador