La UPCCA alerta sobre la banalització del del consum i els riscos de l’alcohol

Belda: «cal augmentar la conscienciació sobre el perills associats a la banalització i el consum compulsiu d'alcohol»
Ahir, Dia Mundial sense Alcohol, es va repartir el cartell d’Alonso de Pablo, del CEIP Covalta d’Albaida, guanyador de la campanya preventiva, en els centres educatius i de salut de la comarca.
16/11/2017
Ahir, 15 de novembre es va commemorar el dia mundial sense alcohol que la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) de la Mancomunitat va aprofitar per a emfatitzar el treball que fa durant l’any per a previndre el seu consum, sobretot entre adolescents. Per això, s’ha repartit el cartell guanyador del darrer concurs de prevenció del consum d'alcohol entre l'alumnat de 6é de primària de la comarca en tots els centres educatius i centres de salut de la Vall d’Albaida. El cartell és obra de Alonso de Pablo, del CEIP Covalta, d'Albaida i l’activitat forma part de la programació de la UPCCA en la qual participen més de 30 centres de primària de la Vall.
A banda del repartiment del cartell, els tènics de la unitat de prevenció proporcionen als centres de secundària materials per a treballar a les tutories perquè com assenyala la tècnica Loreto Belda «cal augmentar la conscienciació sobre el perills associats a la banalització i el consum compulsiu d'alcohol, sobre tot entre els més joves». Les xifres a Espanya assenyalen que el consum d'alcohol sol iniciar-se al voltant dels 13 anys, que el 75% dels adolescents de 14 a 18 anys n’ha consumit alguna vegada en la seua vida, que 6 de cada 10 s'han emborratxat i que 1 de cada 3 ho ha fet en l’últim mes.  A més, la meitat dels adolescents espanyols no creu que consumir 4 copes el cap de setmana puga comportar problemes de salut.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Dos alumnes del CEIP Carmelo Ripoll guanyen el concurs de cartells de prevenció del consum d’alcohol

LA UPCCA DE LA MANCOMUNITAT ORGANITZA ELS MATERIALS PREVENTIUS ESCOLARS EN PLATAFORMES ONLINE PER FACILITAR L'ACCÉS DELS CENTRES EDUCATIUS

Dia Mundial Sense Tabac 2022, cartells finalistes i guanyador